Cuszima
Składniki:
- ½ l mleka
- 2 budynie waniliowe
- 25 dag masła
- 3-4 łyżki cukru kryształu
- 1 cukier waniliowy
- ½ kg truskawek
- 3 galaretki truskawkowe
- ½ l śmietany kremówki
- 1 galaretka czerwona
- 1 paczka okrągłych biszkoptów
Wykonanie: Upiec jeden biszkopt jasny i jeden biszkopt ciemny.
Masa budyniowa: Z mleka, cukru, cukru waniliowego, budyniu ugotować budyń. Utrzeć masło i dodać przestudzony budyń.
Masa truskawkowa: Truskawki zmiksować i podgrzać, dodać suche galaretki, dobrze wymieszać i lekko zagotować.
Masa śmietankowa: Galaretkę rozpuścić w ¼ szklanki wody. Śmietanę ubić. Dodać cukier i tężejącą galaretkę.
Przełożenie ciasta: biszkopt ciemny- masa budyniowa- połowa masy truskawkowej- biszkopty- połowa masy truskawkowej- masa śmietankowa biszkopt jasny - polewa
Smacznego !